1. 10. 2019
Správa uprchlických zařízení se stala členem Asociace společenské odpovědnosti

Správa uprchlických zařízení se na konci září stala oficiálně 306. členem Asociace společenské odpovědnosti. Členství v Asociaci nás nesmírně těší, zároveň ho bereme jako závazek. / celý článek

Tisková zpráva: SUZ MV JE GENERÁLNÍM POSKYTOVATELEM INTEGRAČNÍCH SLUŽEB

Správa uprchlických zařízení MV se na základě zákona č. 222/2017 Sb. stala generálním poskytovatelem integračních služeb.

Uvedená změna přináší do našich aktivit v oblasti státního integračního programu prvek dlouhodobé perspektivy a potřebné stability, ze které budou těžit zejména držitelé mezinárodních ochrany v České republice. Zákon nabývá účinnosti 15. srpna 2017.

3. 4. 2020
Informace pro žadatele o udělení mezinárodní ochrany / Information for applicants for international protection

V souvislosti s výskytem onemocnění COVID-19 na území České republiky a ve světě byl vládou České republiky vyhlášen nouzový stav. S ohledem na nouzový stav bylo rozhodnuto o zřízení přijímacího střediska v Bělé – Jezové, kde je možné požádat o udělení mezinárodní ochrany. Cizinec po podání žádosti o udělení mezinárodní ochrany v přijímacím středisku Bělá – Jezová bude povinen strpět karanténní opatření, které mu bude nařízeno, tj. bude povinen setrvat v karanténním objektu v příjímacím středisku nejméně po dobu 14 dnů. Přijímací středisko Zastávka u Brna je do odvolání uzavřeno pro podávání žádostí o udělení mezinárodní ochrany.

24. 3. 2020
ZŘÍZENÍ DOČASNÉHO PŘIJÍMACÍHO STŘEDISKA SE ZVLÁŠTNÍM REŽIMEM

Ministerstvo vnitra a Správa uprchlických zařízení MV zřizují v Bělé-Jezové přijímací středisko se zvláštním režimem. Do přijímacího střediska v Bělé-Jezové budou z bezpečnostních důvodů jako jedno z dalších preventivních opatření pro předcházení šíření onemocnění COVID-19 automaticky umísťováni všichni nově zajištění cizinci a noví žadatelé o mezinárodní ochranu. Tito cizinci zůstanou v uzavřeném zařízení pod dohledem pracovníků Zdravotnického zařízení MV a cizinecké policie po dobu nezbytně nutnou k vyloučení nákazy a provedení příslušných zdravotních testů.

18. 3. 2020
Správa uprchlických zařízení MV šije roušky

Pomáháme řešit aktuální nedostatek roušek a respirátorů v České republice. Na výrobě roušek se od včerejšího dne podílejí zaměstnanci i klienti v zařízeních SUZ MV po celé ČR. Nesmírně si vážíme jejich nasazení v těchto těžkých dnech.