18. 3. 2020
Správa uprchlických zařízení MV šije roušky

Pomáháme řešit aktuální nedostatek roušek a respirátorů v České republice. Na výrobě roušek se od včerejšího dne podílejí zaměstnanci i klienti v zařízeních SUZ MV po celé ČR. Nesmírně si vážíme jejich nasazení v těchto těžkých dnech. / celý článek

Tisková zpráva: SUZ MV JE GENERÁLNÍM POSKYTOVATELEM INTEGRAČNÍCH SLUŽEB

Správa uprchlických zařízení MV se na základě zákona č. 222/2017 Sb. stala generálním poskytovatelem integračních služeb.

Uvedená změna přináší do našich aktivit v oblasti státního integračního programu prvek dlouhodobé perspektivy a potřebné stability, ze které budou těžit zejména držitelé mezinárodních ochrany v České republice. Zákon nabývá účinnosti 15. srpna 2017.

24. 6. 2020
Výstava výtvarných prací klientů ZZC Vyšní Lhoty v ostravské galerii Mlejn

FOTOGALERIE Až do 13. července je možné shlédnout výstavu výtvarných prací zajištěných cizinců ze ZZC Vyšní Lhoty. Výstava s názvem „Kdybych měl psací stůl“ je k vidění v ostravské galerii Mlejn.

20. 6. 2020
20. červen je Světovým dnem uprchlíků

Od roku 2000, kdy Organizace spojených národů vyhlásila 20. červen Světovým dnem uprchlíků, si v tento den připomínáme osudy milionů lidí, kteří museli kvůli nejrůznějším válečným konfliktům či přírodním katastrofám opustit své domovy.

19. 6. 2020
Informace pro žadatele o udělení mezinárodní ochrany

V souvislosti s výskytem onemocnění COVID-19 na území České republiky a ve světě je vydáno mimořádné opatření odboru zdravotnického zabezpečení ministerstva vnitra. Na základě tohoto opatření jsou cizinci, kteří žádají o udělení mezinárodní ochrany, povinni dostavit se do přijímacího střediska v Bělé – Jezové, kde je možné o udělení mezinárodní ochrany požádat.