1. 10. 2019
Správa uprchlických zařízení se stala členem Asociace společenské odpovědnosti

Správa uprchlických zařízení se na konci září stala oficiálně 306. členem Asociace společenské odpovědnosti. Členství v Asociaci nás nesmírně těší, zároveň ho bereme jako závazek. / celý článek

Tisková zpráva: SUZ MV JE GENERÁLNÍM POSKYTOVATELEM INTEGRAČNÍCH SLUŽEB

Správa uprchlických zařízení MV se na základě zákona č. 222/2017 Sb. stala generálním poskytovatelem integračních služeb.

Uvedená změna přináší do našich aktivit v oblasti státního integračního programu prvek dlouhodobé perspektivy a potřebné stability, ze které budou těžit zejména držitelé mezinárodních ochrany v České republice. Zákon nabývá účinnosti 15. srpna 2017.

16. 1. 2020
Kolegové z ministerstva vnitra v ZZC a PoS Bělá-Jezová

I v novém roce pokračuje série návštěv kolegů z ministerstva vnitra v zařízení pro zajištění cizinců a pobytovém středisku v Bělé-Jezové. I tentokrát, 15. ledna, měli možnost zařízení poznat další kolegové z odboru azylové a migrační politiky MV.

7. 1. 2020
Tři králové v pobytovém středisku Kostelec nad Orlicí

Dětem i dospělým v našich zařízeních se snažíme co nejvíce přiblížit českou kulturu, zvyky a tradice. Proto včera rozhodně nesměla chybět tradiční obchůzka tří králů, na kterou se připravovaly děti v Dětském centru v pobytovém středisku v Kostelci nad Orlicí.

6. 1. 2020
Akce Vánoce zdaleka i zblízka, pořádaná CPIC pro Plzeňský kraj, pohledem vietnamských médií

Centrum pro integraci cizinců pro Plzeňský kraj uspořádalo v prosinci tradiční kulturní akci Vánoce zdaleka i zblízka, na které proběhla hudební i taneční vystoupení, byla zde ke shlédnutí ukázka tradičních českých i zahraničních vánočních tradic, k dispozici byly tradiční vánoční pokrmy z celé řady zemí a návštěvníci se mohli zapojit i do kreativních workshopů. Akce zaujala i zástupce Vietnamského svazu v Plzni a zpráva o něm se tak objevila nejen v českých regionálních médiích, ale také v médiích zaměřených na vietnamskou komunitu žijící v České republice.