1. 10. 2019
Správa uprchlických zařízení se stala členem Asociace společenské odpovědnosti

Správa uprchlických zařízení se na konci září stala oficiálně 306. členem Asociace společenské odpovědnosti. Členství v Asociaci nás nesmírně těší, zároveň ho bereme jako závazek. / celý článek

Tisková zpráva: SUZ MV OTEVŘELA KOORDINAČNÍ CENTRUM PRO CIZINCE

Správa uprchlických zařízení MV otevřela dne 19. června 2017 v Rychnově nad Kněžnou Koordinační centrum pro cizince v průmyslové zóně Kvasiny.

Samotné centrum, o jehož vzniku rozhodla vláda v květnu 2017, je součástí soubor opatření řešících zhoršenou situaci v okoli průmyslové zóny v souvislosti se zvýšeným zaměstnáváním cizinců.

Informace o Koordinačním centru naleznete zde.

13. 11. 2019
SUZ MV se připojila ke Giving Tuesday. Pomáhají především děti

Letos poprvé se SUZ MV díky svému členství v Asociaci společenské odpovědnosti připojuje do projektu Giving Tuesday. Většinou jsou sbírky a nabídky dobrovolnictví směřovány směrem k našim klientům a zajištěným cizincům, tentokrát se ale role obrací. Naši klienti pomáhají ostatním, a to hned v rámci několika projektů.

8. 11. 2019
Klienti PoS Kostelec nad Orlicí pomáhají Sdružení Neratov

Při své práci se často setkáváme s nabídkou dobrovolnické práce pro naše klienty. Tentokrát jsme se rozhodli, že to zkusíme obráceně. Pobytové středisko v Kostelci nad Orlicí se rozhodlo kontaktovat neziskovou organizaci Sdružení Neratov s nabídkou dobrovolnictví ze strany našich klientů.

4. 11. 2019
Den za obnovu lesa s klienty PPS Zastávka

FOTOGALERIE Lesy České republiky vyhlásily 19. říjen Dnem za obnovu lesa, během kterého se sázely „lesy nové generace“. Správa uprchlických zařízení Ministerstva vnitra se prostřednictvím PřS a PoS Zastávka také připojila. Klienti spolu s pedagogy volného času tak sázeli stromy a čistili les v blízkosti našeho střediska.