15. 3. 2019
Ředitel Bacík představil práci SUZ MV na Podvýboru pro migraci a azylovou politiku PS PČR

Ředitel Správy uprchlických zařízení MV Pavel Bacík se dne 14. března zúčastnil na pozvání předsedkyně Podvýboru pro migraci a azylovou politiku Heleny Langšádlové pravidelné schůze podvýboru. Hlavním bodem jednání bylo vystoupení ředitele Bacíka, kdy poslancům představil poslání a činnost Správy uprchlických zařízení MV. Jeho vystoupení se setkalo s velkým zájmem členů podvýboru, kteří rozpoutali velmi živou diskusi, do které se s odbornými poznámkami rovněž připojili i pozvaní zástupci Odboru azylové a migrační politiky MV, vedoucí odd. zahraničních vztahů OAMP Tomáš Urubek a vedoucí odd. přesídlování a integrace azylantů Petr Novák. / celý článek

Tisková zpráva: SUZ MV OTEVŘELA KOORDINAČNÍ CENTRUM PRO CIZINCE

Správa uprchlických zařízení MV otevřela dne 19. června 2017 v Rychnově nad Kněžnou Koordinační centrum pro cizince v průmyslové zóně Kvasiny.

Samotné centrum, o jehož vzniku rozhodla vláda v květnu 2017, je součástí soubor opatření řešících zhoršenou situaci v okoli průmyslové zóny v souvislosti se zvýšeným zaměstnáváním cizinců.

Informace o Koordinačním centru naleznete zde.

12. 4. 2019
ZZC v Bělé-Jezové navštívili kolegové z bavorského ANKER Zentrum Bamberg

SUZ MV měla v uplynulých dnech možnost přivítat další ze zahraničních návštěv. Tentokrát z Bavorska, respektive z Horních Frank, přijal pozvání ředitel zařízení ANKER Zentrum Bamberg Stefan Krug se svými dvěma kolegy, kteří se v ZZC Bělá-Jezová měli možnost seznámit se nejen s provozem zdejšího zařízení, ale s činností Správy uprchlických zařízení obecně.

12. 4. 2019
Zastávku u Brna uklízeli v rámci akce Ukliďme Česko i žadatelé o mezinárodní ochranu

FOTOGALERIE Do úklidu Zastávky u Brna se v rámci akce Ukliďme Česko zapojili i žadatelé o mezinárodní ochranu z místního pobytového střediska z celkem 14 zemí. Akce se neúčastnili jen dospělí, ale i rodiny s dětmi. Po společné práci bylo připraveno posezení s občerstvením v hasičské zbrojnici, kde mezi místními obyvateli i klienty PoS Zastávka vládla uvolněná a přátelská atmosféra.

20. 6. 2017
Tisková zpráva: SUZ MV otevřela Koordinační centrum pro cizince

Správa uprchlických zařízení MV otevřela dne 19. června 2017 v Rychnově nad Kněžnou Koordinační centrum pro cizince v průmyslové zóně Kvasiny.